Ryska soldater dödade i Syrien

Minst fyra ryska soldater har dödats i Syrien, uppger ryska försvarsministeriet.Bild: TT-AP/Lefteris Pitarakis

Fyra ryska soldater har dödats i en attack mot en syrisk militärbas i provinsen Dayr al-Zawr i Syrien, uppger ryska försvarsministeriet.

De döda var ryska militära rådgivare till den syriska militären som krigar för president Bashar al-Assad, enligt uttalandet, och ytterligare fem ryska soldater ska ha skadats vid attacken.

Vid samma händelse ska 43 andra stridande personer ha dödats men försvarsdepartementets uttalande anger inte vilken grupp dessa personer tros ha tillhört. Det är oklart exakt när attacken ska ha ägt rum.

Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) rapporterar att 26 syriska soldater och nio ryska soldater ska ha dött i en attack i samma provins i onsdags. Attacken ska enligt SOHR ha utförts av terrororganisationen IS.

Totalt 92 ryska soldater ska ha dött i strider i Syrien sedan 2015, inklusive de fyra som nu bekräftats döda från officiellt håll.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00