Buss körde in i folkmassa i Moskva – föraren gripen

Fem människor dog och ett tiotal skadades när en buss körde ned i en gångtunnel vid tunnelbanestationen Slavjanskij Bulvar. Bild: Lehtikuva/AFP/Vasilij Maximov

En buss har kört in i en folkmassa i Moskva och fem människor har dödats, rapporterar ryska nyhetsbyråer. De flesta medier beskriver det som en olyckshändelse. Föraren ska ha tappat kontrollen.

Bussen körde upp på trottoaren och ner i mynningen av en gångtunnel. Händelsen inträffade i västra Moskva vid tunnelbanestationen Slavjanskij Bulvar, meddelar polisen.

Fem människor dog och minst tio människor har skadats vid händelsen, säger polisen till nyhetsbyrån Tass.

Bilder från olycksplatsen visar en buss som kört nedför en trappa, och bakom bussen ligger något som ser ut som en övertäckt människokropp.

– En buss har kört in i en gångtunnel för fotgängare, säger en trafikpolis till AFP.

Polisen har två teorier om vad som kan ha inträffat. Den ena är att bromsarna på bussen släppte, den andra att bussen väjde för en bil och därmed hamnade i gångtunneln. En utredning har inletts om huruvida det rör sig om ett tekniskt fel på bussen.

Föraren har gripits.

Tio ambulanser, räddningstjänst och tre ambulanshelikoptrar kallades till platsen. Juldagen är en vanlig arbetsdag i Ryssland och Slavjanskij Bulvar är en av de mest livligt trafikerade tunnelbanestationerna i Moskva.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning