Ryska friidrottsförbundet fortsatt avstängt

Internationella friidrottsförbundet, IAAF, väljer att fortsatt stänga av det ryska friidrottsförbundet på grund av den utbredda dopningen i landet.

– Många av kraven för ett återinförande (av förbundet) har uppfyllts, men det är samtidigt flera krav som ännu inte är tillfredställande, säger Rune Andersen, medicinsk expert hos IAAF.

Rysk friidrott har varit avstängd sedan november 2015 då misstankarna om den statsunderstödda dopningen i landet blivit kända. Längdhopparen Darija Klisjina var enda ryska friidrottare som tilläts vara med i OS i Rio de Janeiro 2016.

Vid helgens inomhus-VM i Birmingham tilläts utvalda ryska friidrottare, som höjdhoppsstjärnan Marija Lasitskene, att tävla under neutral flagg.

Så var även fallet vid vinter-OS i Pyeongchang. Internationella olympiska kommittén, IOK, meddelade i förra veckan att de häver dopningsavstängningen för Ryssland som nation. Men IAAF förlänger alltså avstängningen tills vidare.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00