Rysk nyhetsbyrå: Ryssland har byggt en stridshelikopterplatta på Hogland i Finska viken

Rysslands arme har byggt en ny stor helikopterplatta på ön Hogland mitt i Finska viken. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Bygget innefattar bland annat fem landningsplattformar, ett kommandotorn, en väderstation och en tankningsstation.

Rysslands armé har byggt en helikopterplatta för stridshelikoptrar på ön Hogland i Finska viken, skriver landets nyhetsbyrå Tass.

Plattan har byggds i samband med flygvapnets övningar. Alla typer av transport- och stridshelikoptrar som Rysslands armé använder kan landa på plattan.

Stationen på Hogland innehåller flera landningsplattformar samt en väder- och en tankningsstation med mera. Stationen är tänkt för permanent bruk.

Hogland hör till Ryssland och ligger mitt i Finska viken, ungefär 40 kilometer söder om Kotka.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning