Rysk dopning betyder kris inom skidskyttet

Bild: Matthias Balk

Internationella skidskytteförbundet IBU lyssnar på åkarna och håller en extrakongress före VM i Hochfilzen, Österrike, som inleds den 6 februari.

Den store herrdominanten Martin Fourcade med flera har krävt hårdare tag i antidopningsarbetet efter att 31 ryska åkare figurerat i den så kallade McLaren-rapporten. Två av de ryska åkarna har stängts av och enligt IBU är ytterligare sju under fortsatt utredning. Mot de övriga 22 åkarna anses bevisen inte vara tillräckliga och i de fallen läggs utredningen ned.

IBU:s exekutivstyrelse skriver i ett pressmeddelande att man "förstår och stöder idrottarnas initiativ att skärpa reglerna för antidopningsbrott" och uppmanar kongressen att godkänna regeländringar och införa dem före VM.

I herrarnas masstart i Antholz-Anterselva blev det norsk seger genom Johannes Thingnes Bø, före fransmannen Quentin Fillon Maillet och Anton Sjipulin, Ryssland. Fredrik Lindström slutade på 17:e plats. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00