Ryktena kring Real Madrid florerar

En jätteaffär med Neymar i huvudrollen är osannolik men inte alldeles omöjlig. Bild: Lehtikuva/Loic Venance

Neymar nämns igen i samband med Real Madrid. Med mindre än två veckor kvar av det europeiska transferfönstret väntar fotbollsvärlden alltjämt på en "galacticovärvning" av ordförande Florentino Perez. Hbl lista fem tänkbara namn för Los Blancos.

1. Rodrigo.

Real behöver förstärka på centerpositionen. Karim Benzema är knappast mannen du bygger ett vinnande koncept kring. Valenciaanfallaren har förknippats med Real Madrid också tidigare och en prislapp på 50-60 miljoner euro är inget problem för Real.

Frågan är bara om den spanskifierade brassen är tillräckligt bra. 37 mål på 135 matcher för Valencia och 45 på 119 för Benfica är inte några särskilt imponerande siffror. Har problem med jämnheten.

2. Robert Lewandowski.

En riktig långkörare. Att polacken inget hellre vill än att gå till Real Madrid är ingen hemlighet. Han har sagt sig behöva nya utmaningar men Bayerns nya tränare Niko Kovac och styrelsen har sagt nej. Har kontrakt fram till 2021 och ska han köpas loss får Real räkna med att punga ut med runt 100 miljoner euro. Inte sannolikt att det händer i sommar.

3. Neymar.

Skulle vara en riktig Perezvärvning. Fotbollsmässigt delar Neymar i viss mån åsikterna. En artist och matchvinnare säger en del, en filmande pellejöns säger andra.

Prislappen skulle ligga på någonstans kring 300 miljoner euro. En enorm summa men Neymars PR-värde ska inte underskattas. Bara hans skjortor skulle sälja för tiotals miljoner euro.

Real skulle garanterat erbjuda Benzema som delbetalning.

4. Mauro Icardi.

Den 25-årige argentinaren är en striker uti fingerspetsarna. Livsfarlig inne i straffområdet. 107 mål på 182 matcher för Internazionale ljuger inte.

Effektiv men aningen ensidig. Har rykte om sig att vara något av ett problembarn. Legat i luven på Inters ultras vid många tillfällen. 80-100 miljoner euro skulle han kosta.

5. Thiago Alcantara.

Kroos-Modric-Casemiro är givna från start då de är friska men passningsgeniet i Bayern München skulle erbjuda tränare Lopetegui både bredd och nya alternativ.

Real är lite tunna på positionen då klubben släppte iväg Mateo Kovacic på lån till Chelsea.

Runt 60 miljoner kunde få Bayern München att lyssna till lockropen från den spanska huvudstaden.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03