Ryggsäcken blev lättare

Det är en bit kvar. Bild: Stefan Lundberg

De första dagarna var jag, inte utan orsak, övertygad om att jag går och bär på mina synder – inte bara på dator, extraladdare, vattenflaska och sovsäck.

Men så i fredags kändes ryggsäcken så lätt och behaglig att jag igen var övertygad om att datorn blivit kvar någonstans. Den visade sig i alla fall vara med.

Faktum är att jag börjar njuta av vandringen

Långa stunder tänker jag inte ens på att jag går, men i stället på en massa andra saker. Då för jag långa diskussioner med vänner och internationella kändisar och så bara plötsligt är jag framme i någon by. På kvällarna är känslan densamma som på skidresor. Fötterna är lätta och hela kroppen är fylld av sund trötthet.

Men visst har ryggsäcken blivit lättare också på riktigt.

Jag lämnar någonting efter mig på varje ställe. Den dyra franska kepsen blev i San Sebastian, handduken på ett härbärge, strumporna på ett annat, anteckningsblocken på en bardisk, deodoranten och body lotionen kastade jag.

Jag köper inte nytt i stället. Den svettiga t-tröjan får agera handduk innan den åker i tvätten och anteckningsbok behöver bara folk med dåligt minne.

Stefan Lundberg Reporter

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning