Ryggbesvär stoppar David Söderberg – säsongen är över

David Söderberg har gjort sitt i år. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Det blir inget VM för släggkastaren David Söderberg. Ryggbesvären som stört honom hela sommaren tvingar Söderberg att avsluta säsongen.

Släggkastaren David Söderbergs säsong är över. Orsaken är ryggproblemen som stört honom sedan juni.

– Jag kan kasta men släggan faller i marken helt för tidigt. Då målet är att tävla om poängplaceringar i en stortävling så gynnar det inte någon att åka dit och kasta dåligt. Jag har upplevt det tidigare och det är aldrig kul, säger Söderberg i ett pressmeddelande.

– Hoppas någon av de yngre kastarna ännu förbättrar sitt resultat och kommer till VM, säger han.

Söderberg gjorde inte en endaste tävling i sommar. I fjol tävlade han bara två gånger: han klarade EM-gränsen i elfte timmen och fick åka till Berlin där det blev stopp i kvalet.

Ryggbesvären är alltför bekanta för Söderberg som lidit av liknande problem tidigare. Senast före VM i London för två år sedan. Då kunde han ändå tävla.

– Jag är två år äldre och tydligen dröjer det längre att återhämta sig. Jag har försökt på alla sätt och vis.

40-åriga Söderberg fattar ett beslut gällande karriärens fortsättning senare.

– Jag tar det ett år i sänder, precis som jag gjort så här långt. Jag tar en kort höstsemester nu och fortsätter träna. Vi får se senare i höst och i vinter hur jag gör med karriären, säger Söderberg.

Söderbergs bästa VM-placering är en sjätteplats från VM i Peking 2015. I EM har han som bäst varit sjua och i OS är hans bästa notering en åttondeplats. I Kalevaspelen har Söderberg vunnit fem guld och totalt femton medaljer. Hans personbästa är 78,83 meter från 2003.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning