Rydman går åt Samlingspartiets antirasismkampanj

Bild: Lehtikuva/handout Yle

Riksdagsledamot Wille Rydman (Saml) anser att Samlingspartiets kommunikationschef borde avgå.

Wille Rydman skrev på sin Facebooksida på tisdagskvällen att han inte har förtroende för partiets kommunikation, eftersom Samlingspartiets antirasismbudskap syntes i sociala medier samma dag som terrorattackerna i Bryssel.

Partisekreterare Janne Pesonen svarar att budskapet mot rasism handlade om temaveckan mot rasism, som inletts redan tidigare. Partiets bildtweet föreställde partiets ministrar med ett budskap mot rasism i Finland.

Pesonen säger att han beklagar ifall tidpunkten gjort att det uppfattats som kopplat till terrordåden, som han kraftigt fördömer.

– Vi förminskar inte terrorismen. Men budskapet mot hatyttringar och rasism är ändå giltigt varje dag och borde vara varje finländares ansvar att motverka.

Rydman skriver att han rentav anser att kommunikationschefen bör avgå.

– Helt befogat får man en bild av att Samlingspartiet förminskar terrorismen till och med under pågående terrordåd och bryr sig bara om "rasismen", skriver Wille Rydman, och fortsätter med att han tror att "en majoritet av partimedlemmarna tycker kommunikationen är misslyckad".

Janne Pesonen säger att partikansliet inte alls har fått någon negativ feedback, förutom den av Rydman.

Han vill inte gå dess mera in på att kommentera enskilda ledamöters uttalanden, även om Rydmans kritik riktades mot en enskild anställd.

– Den som är ytterst ansvarig för kommunikationen är partisekreteraren, det vill säga jag, säger Pesonen och tillägger att han står bakom kommunikationslinjen överlag.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning