Ryanair kapar personalstyrkan – både piloter och kabinpersonal får gå

Ryanair ska minska personalstyrkan med upp till 1 500 personer, både piloter och kabinpersonal. Arkivbild. Bild: Alberto Pizzoli/Lehtikuva/AFP

Lågprisflygbolaget Ryanair ska minska antalet anställda med upp till 1 500 personer, rapporterar Bloomberg News som hänvisar till uttalanden från Michael O'Leary, vd för Ryanair Holdings, på onsdagen.

Nedskärningen, som gäller både piloter och kabinpersonal, är en följd av minskade intäkter och förseningar på grund av flygförbudet mot Boeings 737 Max 8-plan.

Uttalandena gjordes i ett videomeddelande till de anställda som flera medier har tagit del av, och som bekräftats av Ryanair.

"De kommande veckorna ska vi göra vårt bästa för att minimera antalet uppsägningar, men en del är oundvikligt", säger Michael O'Leary i videomeddelandet.

Före slutet av augusti kommer bolaget att meddela vilka baser som ska stängas och de första beskeden om uppsägningar beräknas till september, oktober, enligt Reuters.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning