Ryanair kan göra sig av med 3 000 anställda

Ett Ryanairplan på väg in för landning i Lissabon – innan coronaviruset slog till. Arkivbild. Bild: Armando Franca

Ryanair har inlett förhandlingar med Boeing om färre leveranser av flygplan i två år framöver. Lågprisjätten tror att det tar minst så lång tid för efterfrågan på flygbiljetter att ta riktig fart igen, vilket kan få bolaget att göra sig av med upp till 3 000 anställda.

I en kommuniké från Ryanair på fredagen framgår också att coronaviruset innebär att mer än 99 procent av bolagets flygningar är inställda fram till åtminstone juli.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning