Ruisrock rekordpopulärt - inga biljetter kvar

Uppsluppna festivalbesökare på Ruisrock för några år sedan. Bild: Ksf-arkiv/Kristoffer Åberg

Med sommaren kommer musikfestivalerna. I år är det Ruisrock som ordnas på Runsala i Åbo som redan nu har slut på biljetterna, meddelar festivalarrangören.

Biljetterna till Ruisrock, som ordnas mellan den 6:e och den 8:e juli, släpptes i november. Nu är alla biljetter antingen sålda eller bokade, och det är rekordtidigt, enligt arragören.

– Ruisrocks popularitet är historisk. Vi har jobbat hårt med att göra Ruisrock till sommarens bästa festival, säger promotorn Mikko Niemelä i ett pressmeddelande.

Varje år sedan 2014 har festivalen slagit besöksrekord. Ruisrock sålde slut på biljetterna även i fjol, men då skedde det i juni. I fjol hade man 105 000 besökare.

Arrangören varnar för att det enbart är biljetter köpt via Tiketti som gäller. På grund av möjliga förfalskningar och missbruk rekommenderar de att man inte köpa biljetter via andra försäljare.

I år är det bland andra The Chainsmokers, Marshmello, N.E.R.D, Dua Lipa, Rae Sremmurd och First Aid Kit som är de utländska affischnamnen. Bland de finska artisterna står Cheek, Alma, Disco Ensemble, Haloo Helsinki!, JVG, Kaija Koo och Sunrise Avenue på scen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03