Rovio kläcker ny Angry Birds-serie

Angry Birds blir tv-serie med långa avsnitt. Bild: TT/Jonas Ekströmer

Speltillverkaren Rovio ruvar på planer på en tv-serie baserad på spelsuccén Angry Birds. Spelet med de ilskna fåglarna släpptes första gången 2009 och har redan genererat en långfilm som hade premiär 2016.

Ytterligare en film kommer nästa år, och då är det alltså även tänkt att en tv-serie med målgruppen barn mellan 6 och 12 år ska få premiär. Sedan tidigare finns en rad korta treminuters avsnitt i tv-format, men den nya serien ska enligt producenterna bestå av långa avsnitt.

– Fullängdsformat är nästa naturliga steg i utvecklingen av varumärket Angry Birds, säger produktionsbolaget Cakes vd Tom van Waveren till Variety.

Spelet Angry Birds har över fyra miljarder nedladdningar och har även bland annat ynglat av sig i form av en Youtubekanal och en nöjespark i Qatar.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning