Rotsellerigryta med äpple

Rotselleri, spetskål och äpple är en god kombination i den här vegetariska grytan med mycket husmanskänsla. Bild: Lee Kearney/TT

Rotselleri, spetskål och äpple är huvudingredienserna i den här höstgrytan. Då passar potaitsmos med rårörda lingon också till.

För 4 portioner, 40 minuter

1 (ca 700 g) rotselleri

1 gul lök

1 liten (ca 250 g) spetskål

1 syrligt äpple

2 msk smör + 1 msk olivolja

salt och svartpeppar

1 msk finhackad färsk timjan

3 dl vispgrädde

Till servering:

potatismos och rårörda lingon

Gör så här:

1. Skala rotselleri och lök. Skär rotsellerin i mindre bitar, klyfta lök och kål. Kärna ur äpplet och skär i mindre bitar. Hetta upp smör och olja i en kastrull och fräs rotsellerin i cirka 5 minuter tills den fått lite färg. Tillsätt lök, kål och äppelbitar och stek ytterligare 5 minuter. Rör om då och då.

2. Krydda med salt, peppar och timjan. Tillsätt grädde och sjud tills grönsakerna är mjuka. Om det blir för torrt, tillsätt lite vatten i grytan.

3. Servera med potatismos och rårörda lingon.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning