Rotsaker med fruktbulgur

Bulgur med russin, aprikoser och granatäpple får de currystuvade rotsakerna att bli ännu godare. Bild: TT

Bulgur med hackad frukt och smakrika kärnor från nyttigt granatäpple kan få vem som helst att överge ris, pasta och potatis.

För 4 personer, 25 minuter

1 gul lök

1 msk rapsolja

1 msk curry

3 morötter

1 bit rotselleri

1 palsternacka

3 potatisar

4 dl vatten

1 dl grädde

1 tärning grönsaksbuljong

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

färsk timjan

salt och peppar

Till fruktbulgur:

3 dl bulgur

1 tärning grönsaksbuljong

1 dl hackade russin och torkade aprikoser

1 granatäpple

Äta till:

blandade blad

Gör så här:

1. Strimla rotsakerna och hacka löken. Fräs lök, olja och curry i kastrull. Tillsätt rotsakerna och slå på vatten och grädde. Smula ned buljongtärningen, tillsätt några kvistar hackad timjan och låt sjuda sakta ett par minuter.

2. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare några minuter. Salta och peppra.

3. Koka bulgur under lock i buljong 8–10 minuter. Hacka russin och torkade aprikoser. Dela och knacka ur kärnorna i granatäpplet. Blanda frukthacket och kärnor med bulguren och lägg som grund på tallrik. Fördela rotsaksstuvningen över och servera med blandade blad.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning