Rösler: "Vet hur stor klubb Malmö FF är"

Bild: Bogdan Maran

Uwe Rösler blir Malmö FF:s nye tränare efter sparkade Magnus Pehrsson.Den 49-årige tysken – som själv fick sparken från Fleetwood Town i februari – har skrivit på ett kontrakt över två och ett halvt år.

Rösler ska leda Malmö FF, det regerande allsvenska mästarlaget i fotboll, ur den sportsliga krisen. När allsvenskan startar om och Champions League-kvalet inleds i juli så är det med en tysk tränare vid rodret.

49-åringen har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2020 och efterträder sportchefen Daniel Andersson som tränade MFF under de avslutande allsvenska matcherna innan VM efter att Magnus Pehrsson fått sparken i maj.

– Jag är lycklig. Efter min tid i Norge vet jag hur stor den här klubben är. Den största i Sverige, och en av de största i Skandinavien, säger Uwe Rösler på en presskonferens i Malmö.

Som spelare var han en av Manchester Citys främsta målskyttar i Premier League under tidigt 1990-tal. De senaste åren har Rösler varit tränare för engelska Brentford, Wigan, Leeds och Fleetwood Town.

I februari fick Rösler sparken från den sistnämnda klubben, i tredjedivisionen League One, efter en lång förlustrad. Förutom tränartiden i England så har Rösler även basat över de norska lagen Lillestrøm, Viking och Molde.

Malmö FF ligger på tionde plats i allsvenskan efter en sportslig kris under våren, elva poäng bakom serieledande Hammarby. Röslers tränardebut blir i träningsmatchen mot sin tidigare klubb Molde i nästa vecka. Den 7 juli debuterar han i allsvenskan i bortamötet med jumbolaget Sirius.

Hur du kan få en låg låneränta

När man tecknar ett lån finns det många lånegivare som tycks ge bra villkor, men som sedan tar ut både dolda räntor och oförutsedda avgifter. Trots att det idag är riktigt vanligt att ta lån så kan det vara svårt att veta vad man ska leta efter och tänka på när man lånar pengar. Därför sammanfattar vi här några av våra bästa tips för att hjälpa dig att hitta rätt i lånedjungeln. 14.6.2018 - 14.03