Rosberg undviker titelsnack i Mexiko

Bild: Mark Thompson

Nico Rosberg tänker blockera alla tankar om en första VM-titel under Mexikos GP i formel 1 i helgen.

Istället ska han fokusera på att hålla sig till sin effektiva och enkla strategi när han försöker vinna sin tionde Grand Prix-seger i år.

Rosberg, 31, vinner VM-titeln om han vinner i Mexiko och hans stallkompis i Mercedes och värsta konkurrent Lewis Hamilton misslyckas med att ta en enda poäng på söndag. Tysken säger att han är medveten om alla olika alternativ.

Men Rosberg betonar att hans enda tanke är att inte göra det hela komplicerat. Han vill bara upprepa segern från i fjol, då F1 återvände till den stimmiga och stämningsfulla Hermanos Rodriguez-banan för första gången sedan 1992.

I fjol fick Rosberg i och med segern lite plåster på såren för att Hamilton hade säkrat VM-titeln i den föregående tävlingen.

Något liknande kombinerat med att Hamilton skulle avbryta än en gång innebär att han skulle sno titeln av engelsmannen.

– Klart jag är medveten om det. Det är en uppenbar spekulation som upplyser mig om och det är fint, men min inställning är att inte göra det hela komplicerat och sikta på att vinna racet, säger Rosberg.

Hamilton gör allt han kan

Rosberg har 26 poäng mer än Hamilton i VM-serien då 3 GP-lopp återstår av säsongen. Det betyder att om han vinner ökar han sitt försprång till ointagliga 51 poäng om den trefaldiga VM-vinnaren Hamilton samtidigt avbryter än en gång.

Trycket är på Hamilton och alla mekaniker på Mercedes att han ska kunna genomföra Mexikos GP utan problem, precis som det senaste GP:t i Texas där han körde från start till mål utan minsta tillstymmelse till bekymmer.

Hamilton har i de 18 loppen hittills gjort 3 dåliga starter, drabbats 5 gånger av motorproblem, straffats 1 gång för motorbyte och kraschat 1 gång, med Rosberg, i Spanien.

Rosberg har också råkat ut för missöden men inte närapå så många gånger som Hamilton.

Hamiltons övertygande seger i Texas, där han ledde från pole position till mål, var hans första på sex race sedan juli. Det gav självförtroendet tillbaka och han tänker göra allt han kan för att försvara sin VM-titel i de återstående racen.

– En tillförlitlighet på 100 procent under en hel säsong är ovanligt. Blir det så för Nico? Det får tiden utvisa men jag kan inte fixera mig vid det, säger Hamilton. 

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46