Rönnberg och Cocks på väg mot guld

Sköt åtta mål. Nico Rönnberg var matchens lirare då Cocks slog West med klar marginal i den andra finalen.Bild: FSC Media

Efter två klara segrar talar allt för att Cocks tar hem sitt fjärde mästerskap i följd på söndag. Men Nico Rönnberg varnar för att ta ut segern på förhand.

Två Cockssegrar. Segersiffrorna 34–23 och 35–24. Och HC West har inte varit i ledning i finalerna en enda gång. Cocks överlägsenhet lär sätta punkt för finalserien redan på söndag då den tredje finalen spelas i Riihimäki.

– Fast alla talat om hur överlägsna vi är tycker jag att vi hållit disciplinen bra. I den första matchen spelade vi inte speciellt bra, men nu i den andra gjorde vi de saker vi skulle och kunde ta en klar seger också då West spelade bättre, säger Nico Rönnberg.

Karissonen stod för flera verkliga läckerbitar i finalen som följde Riihimäkilagets manuskript från start till slut.

– Vi visste att West kommer laddade i deras hemmahall och att vi måste vara vakna från start. Vi hade talat om att inte låta dem föra matchen på grund av dumma misstag från vår sida och att vi skulle rycka till oss en liten lucka som vi sedan skulle hålla, säger Rönnberg.

– Sedan skulle vi dra upp luckan ytterligare.

Det var precis vad som hände. Efter en kvarts spel var bortaledningen uppe i två mål, fem minuter senare i fem och i paus var skillnaden redan nio mål och matchen var avgjord.

Ni har tagit två segrar med elva måls marginal. Har det varit lätta segrar?

– Lätt och lätt. Vi har tagit två komfortabla segrar efter att ha haft en ledning på 8–10 mål efter 35 minuter. efter det har vi kunnat byta rätt friskt och de verkar ha gett lite upp vid de skedena, säger Rönnberg.

Men trots att det blivit två komfortabla segrar och den tredje finalen spelas i hemmahallen i Riihimäki i dag varnar Rönnberg för att ta ut segern på förhand.

– Matchen startar igen från 0–0 i morgon. Vi ska ha hundra procentig inställning då och inte tro att något är avgjort. Men visst skulle det vara fint att ta hem mästerskapet inför vår fantastiska publik, säger han.

West behöver ett mirakel

I Westlägret var minerna bistra och huvudena sänkta då spelarna satt på bytesbänken efter en ny brakförlust i finalerna. Att laget ska slå Cocks tre gånger i följd känns inte helt realistiskt för tillfället.

Men Grankullalaget vägrar se sig slagna på förhand inför fortsättningen.

– Vi ska kunna ge dem bättre motstånd än det här. Vi har inte lyckats spela våra bästa matcher i finalerna och vi borde ha stått emot dem bättre, säger Richard Sundberg.

Han säger att laget spelade bättre i semifinalerna mot Dicken och att den sämre nivån i finalerna inte bara beror på att man möter ett tuffare motstånd.

– Jag vet inte om vi visar för mycket respekt eller vad det beror på. men vi har varit ett sämre lag än mot Dicken.

Tränaren Mikko Koskue säger att det syns att det finns en enorm rutin i Cocks medan det egna laget är rätt ungt och oerfaret.

– Det är många killar i vårt lag som spelar finaler första gången. Jag kan inte beskylla killarna för något utan de har gjort sitt bästa, säger han.

– Men vi borde kunna spela bättre än det här.

han säger att det nu gäller att snabbt lägga matchen bakom sig och glömma förlusten och 0–2-läget.

– Vi ska ge allt i den tredje matchen. Sedan ser vi hur det slutar.

Också Sundberg säger att laget ska bättra inför dagens match.

– Det kan vara den sista matchen och då ska vi se till att spela vår bästa match i finalserien och ge allt.

HC West–Cocks 24–35 (10-19)

West: Måns Ahlström 3, Wilhelm Hammarberg 3, Fredrik Forss 1, Benjamin Nyman 1, Anders Genberg 2, Richard Sundberg 5, Sten Toomla 6, Peik Sjöblom 1, Miro Koljonen 1, Topias Laine 1.

Cocks: Kristian Jansson 1, Gheorghe Safronii 1, Teemu Tamminen 10, Jurij Lukjantjuk 3, Andreas Rönnberg 2, Andrej Novoselov 3, Robin Sjöman 1, Nico Rönnberg 8, Vitalie Nenita 1, Viktor Kovalenko 5.

Cocks leder med 2–0 i matcher.

Fakta

Final 2/5:

HC West–Cocks 24–35 (10-19)

West: Måns Ahlström 3, Wilhelm Hammarberg 3, Fredrik Forss 1, Benjamin Nyman 1, Anders Genberg 2, Richard Sundberg 5, Sten Toomla 6, Peik Sjöblom 1, Miro Koljonen 1, Topias Laine 1.

Cocks: Kristian Jansson 1, Gheorghe Safronii 1, Teemu Tamminen 10, Jurij Lukjantjuk 3, Andreas Rönnberg 2, Andrej Novoselov 3, Robin Sjöman 1, Nico Rönnberg 8, Vitalie Nenita 1, Viktor Kovalenko 5.

Cocks leder med 2–0 i matcher. Den tredje finalen spelas i dag i Riihimäki.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33