Rönnberg bakom ny BK-seger – "Vi måste få stopp på honom"

Andreas Rönnberg gjorde det han brukar göra – han steg fram och avgjorde matchen mot Dicken.Bild: FSC Media

Efter förra matchen mot BK-46 visste Dicken att man ska se upp med Andreas Rönnberg i slutet av matchen. Men Rönnberg visade igen sin enorma vinnarskalle då han ledde Karislaget till en ny seger efter en dramatisk kamp.

För andra gången på några veckor fick Dicken se sig slaget av BK-46 efter en mycket tajt och underhållande match. Och för andra gången på lika många matcher var det Andreas Rönnberg som såg till att Karislaget tog hem poängen. Segern i Britas betyder dessutom att BK tog ett stort kliv mot andraplatsen i övre slutserien och en direktplats i semifinalen.

– Det är ju så att då matchen stor och väger stiger Gea (Andreas Rönnberg) fram och tar ansvar, säger Dickens Benny Broman.

I slutet av januari satte Rönnberg segermålet med två sekunder kvar på klockan då Dicken föll med 33–32 i Karis. På lördagen var Rönnberg i huvudroll igen. Han körde fränt genom Dickenförsvaret och fixade en utvisning åt hemmalaget. Under utvisningen gick BK från 25–24 till 25–27. Efter det såg Rönnberg till att BK tog en ny seger över Dicken.

– Vi borde ju vara bättre mot honom. Det är ju inte som att vi inte skulle veta att det är han som tar ansvar och avgör i slutet av matcherna. Det finns ju ingen annan där som gör det. Men samtidigt gör han det väldigt bra och spelar starkt, säger Broman.

– Vi måste få stopp på honom i de där situationerna.

Med tanke på att Dicken och BK med stor sannolikhet möts i semifinalerna i vår måste Dicken hitta ett sätt att eliminera Rönnberg då matcherna ska avgöras. 34-åringen har en fantastisk förmåga att vara som bäst då det gäller. Hans blick för spelet håller högsta klass och han hittar lägen åt sina lagkamrater där de flesta inte uppfattar att de finns där och han kan kliva upp på skott från stillastående och ställa målvakten helt från distans.

Lagen trivs att mötas

Dicken och BK i en semifinalserie är en lockande tanke både för Rönnberg och för Broman. För att inte tala om publiken. Då lagen drabbar samman bjuds det på stor dramatik och fantastiska prestationer.

– Det är alltid kul att spela mot Dicken då det blir så jämna matcher. Många matcher i ligan är ojämna och då smakar det extra bra med de här. Vi har tidigare haft en del problem att spela mot dem men nu har vi två bra segrar mot dem och det ger självförtroende, säger Rönnberg.

Han ser lagets bredd som avgörande då Dicken fallit två gånger. Och så vet han hur BK ska göra för att fortsätta vinna över Drumsölaget.

– Deras spel handlar mycket om Broman, Max Granlund och kontringar. Då vi får stopp på det så vinner vi, säger Rönnberg.

– Att vi tar två segrar på det här sättet sätter sig säkert i huvudet på deras spelare inför slutspelet i vår.

Trots förlusten är Broman inte allt för missnöjd. Resultatet grämer förstås men att få spela de jämna matcherna mot BK utvecklar lagets spel och ger extra boost inför våren.

– Vi har gått väldigt mycket framåt under säsongen och jag vill lyfta fram våra unga spelare som är otroligt duktiga, säger Broman.

Han talar förstås om bröderna Max och Robin Granlund. Broman har spelat tillsammans med den äldre Max redan över en säsong medan Robin är rätt ny bredvid honom på nio meter.

– Vi har hittat en rätt bra tajmning för växlarna med Max medan vi får jobba lite mera på det med Robin. Men jag är väldigt imponerad av hur de spelar och tränar.

Räkna alltså med flera heta duster mellan Karis och Drumsö i vår. Och räkna med att Andreas Rönnberg vill stå i huvudrollen igen. Och att Broman och de övriga Dickenspelarna gör allt för att stoppa honom. Hansbollsvåren ser med andra ord högintressant ut.

Fakta

Handbollsligan

Övre slutserien:

Dicken–BK-46 28–30 (13–12)

Dicken: Max Granlund 9, Benny Broman 6, Tadas Stankevicius 4, Anton Rémy 3, Joacim Broman 3, Valdar Noodla 1, Johan Gripenberg 1, Robin Granlund 1.

BK-46: Maksym Biegal 9, Andreas Rönnberg 7, Topias Laine 7, Alex Lignell 2, Benjamin Helander 2, Kenneth Dahlberg 2, Oscar Kihlstedt 1.

Nedre slutserien:

SIF–HIFK 27–29 (14–12)

SIF: Ott Varik 10, Carl Weurlander 4, Gustav Svanbäck 4, Sten Maasalu 4, Vincent Voutilainen 2, Jan Hagman 2, Atte Marjamäki 1.

HIFK: Roman Protcenko 8, Niclas Ahlgren 6, Christoffer Eneberg 5, Nikola Zujic 3, Kristian Jansson 3, Oscar Udd 2, Vili Mattila 1, Tom Lindström 1.

ÅIFK–GrIFK 28–26 (14–12)

ÅIFK: Andreas Nyström 8, Christoffer Sjöblom 5, Alexander Nysten 5, Oscar Berglund 4, Niklas Manderoos 3, Isak Lehvonen 3.

GrIFK: Sami Silfver 6, Fredrik Forss 5, Wilhelm Hammarberg 4, Peik Sjöblom 3, Patrik Lång 2, Jasper Hellberg 2, Erik Åkermarck 1, Benjamin Olsson 1, Alexander Lång 1, Paavo Brummer 1.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33