Ronaldo nickade ut Marocko ur VM

Bild: Juan Mabromata

Marocko var varnat för en Cristiano Ronaldo i högform.Det höll i fyra minuter.Portugal-stjärnans nick gör marockanerna till VM:s första utslagna lag.

Ett piggt och offensivt Marocko, pressade av 0–1-förlusten mot Iran i premiären, gick modigt och optimistiskt till snabba anfall i matchinledningen.

Så fick Portugal en hörna – och så var allt i princip redan över.

Pang, sade det när Cristiano Ronaldo sprang ifrån sin bevakare i straffområdet och nicksköt in 1–0 till Europamästarna redan efter bara fyra minuters spel.

Snudd på tjänstefel från marockanska försvaret. Efter Ronaldos tre mål mot Spanien i fredags var det väl han om någon som "Atlas-lejonen" skulle ha koll på.

Skyttetopp

Målet för upp Ronaldo i topp i VM:s skytteliga och gör honom dessutom till den manliga spelare som gjort näst flest landskampsmål genom åren.

Med 85 mål är portugisen nu förbi ungerske 1950-talslegendaren Ferenc Puskas. Framför sig har han bara iranske Ian Rush-kopian Ali Daei som gjort mäktiga 109 mål under sin landslagskarriär från 1993 till 2006.

Framför allt för målet dessutom Portugal ett rejält steg närmare åttondelsfinal i VM. Högst sannolikt räcker det med ett poäng mot Iran i gruppavslutningen.

Stark målvakt

För Marocko är däremot VM redan över.

Laget slet tappert mot Portugal, tilläts hålla bollen och anfalla när portugiserna mest koncentrerade sig på att hålla tätt.

Och hade det inte varit för ett par bländande räddningar från Portugal-målvakten Rui Patricio hade Marocko mycket väl kunnat se fram mot en spännande avslutningsmatch mot Spanien.

Stiligast var det när den nysignade Wolves-målvakten sträckte ut sig på en nick från Younes Belhanda med drygt 20 minuter kvar att spela.

Fakta

Cristiano Ronaldo i VM:

Här är Cristiano Ronaldos VM-insatser så här långt:

2006: Sex matcher, ett mål (2–0 mot Iran i gruppspelet) – fjärde plats till slut.

2010: Fyra matcher, ett mål (6–0 mot Nordkorea i gruppspelet) – ut i åttondelsfinal.

2014: Tre matcher, ett mål (2–1 mot Ghana i gruppspelet) – ut i gruppspel.

2018: Två matcher, fyra mål (1–0, 2–2 och 3–3 mot Spanien, 1–0 mot Marocko i gruppspelet) – gruppspel pågår.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00