Ronaldo: Jag vill visa att jag är annorlunda

Cristiano Ronaldo presenterades officiellt som Juventusspelare i går i Turin.Bild: Miguel Medina / AFP / Lehtikuva

Han anlände till en stad som drabbats av "Ronaldo-feber". I Turin, och Juventus, vill Cristiano Ronaldo inleda ett nytt kapitel i en redan historisk fotbollskarriär. – Jag är väldigt tacksam för den här möjligheten, säger 33-åringen på sin första presskonferens som Serie A-spelare.

I förra veckan blev affären klar – Cristiano Ronaldo byter Real Madrid mot Juventus i en affär där Turinklubben betalar ungefär 100 miljoner euro i övergångssumma, och inräknat portugisens fyraåriga kontrakt totalt 339 miljoner euro fram till 2022.

En maktdemonstration av Juventus. Samtidigt en ny möjlighet för spelaren som redan slagit de flesta målrekord som går att slå.

– Jag gillar nya utmaningar. Jag vet att det kommer bli svårt men jag har alltid haft svåra utmaningar. Jag vill inte sitta på en stol och titta tillbaka på mina framgångar. Jag vill jobba hårt för nya, säger Ronaldo på presskonferensen.

"Enorm framtidstro"

Från en gigant till en annan. En övergång som inte är vanlig för en 33-åring i fotbollens världselit.

– Vanligtvis går spelare i min ålder till Qatar eller Kina, med all respekt. Så att få komma till den här klubben i det här skedet av min karriär är något jag är väldigt lycklig och tacksam för, säger Ronaldo och fortsätter:

– Det ger mig enorm framtidstro. Jag är annorlunda från alla spelare som tror att deras karriärer är slut vid den här åldern. Men jag vill visa att jag är annorlunda. Det är väldigt känslosamt för mig att få chansen då jag inte är 23 år längre, jag är 33.

Det har inte gått obemärkt förbi att en femfaldig guldbollenvinnare har anlänt till Turin.

Om det inte syntes på t-shirtar och på över 5 000 affischer runt om i staden som märkts med ordet "Bem-vindo" (välkommen på portugisiska) så märktes det utanför Allianz Stadium under förmiddagen när Ronaldo, som tog sig tid för autografskrivning och handskakning med de tillresta fansen, skulle genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

"Med ränta"

Samtidigt skanderades det från folksamlingen: "Ronaldo, ge oss Champions League-titeln".

47-årige Mario från Brescia gick upp väldigt tidigt för att hinna till arenan för att se nyförvärvet. Han var en av dem som applåderade Ronaldo, då i Madridtröjan, när han cykelsparkade in ett drömmål mot just Juventus i Champions Leagues kvartsfinal i våras.

– Jag applåderade då han gjorde ett spektakulärt mål. Nu kan vi njuta av att se honom. Jag var också i Cardiff för Champions League-finalen 2017 när han gav oss en smäll. Nu måste han återbetala oss för den med ränta, säger Mario.

Och Juventus, med sju raka ligatitlar i Italien, vill gå hela vägen även i Champions League. Både 2017 och 2018 grusades deras förhoppningar av Cristiano Ronaldos Real Madrid.

Nu ska han hjälpa i stället för att stjälpa.

– Jag hoppas jag kan hjälpa Juventus vinna titeln. Men vi får se vad som händer, säger Ronaldo.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00