Ronaldo efter dramat: "Förtjänade att gå vidare"

Bild: Lehtikuva/AFP/Oscar Del Pozo

Juventus stod för en heroisk insats borta mot Real Madrid, ledde med 3–0 och var på väg att tvinga fram en förlängning.Då avgjorde Cristiano Ronaldo rysaren på straff och sköt Real till semifinal i Champions League.– Vi förtjänade att gå vidare, säger Ronaldo.

Roma gav en förvarning om att det omöjliga var möjligt i lagets 3–0-chock i kvartsfinalreturen mot Barcelona hemma på Olympiastadion i Rom.

Ändå var det nog inte många som trodde att Juventus ett dygn senare skulle kunna skapa dramatik borta mot de regerande Champions League-mästarna i Real Madrid. Utgångsläget var ju om möjligt ännu tuffare efter 0–3 hemma i Turin.

Men publiken på Santiago Bernabéu bjöds på ett nytt närmast osannolikt drama, med ett italienskt lag på vild jakt mot en spansk motståndare.

Mandzukic ordnade drömstart

Redan efter drygt en minut väcktes en strimma hopp för Juventus. Mario Mandzukic, som bara fick hoppa in i första mötet, skallade in 1–0 och gav "den gamla damen" en drömstart.

Målchanserna avlöste sedan varandra i en böljande och intensiv fotbollsmatch, men det dröjde till 37:e minuten innan nästa fullträff kom. Mandzukic slog till med pannan igen – och det var 2–0 till Juventus. Lika lyckosam som nickare var inte Real Madrids Raphaël Varane när han prickade ribban på tilläggstid i första halvlek.

Juventus gick till pausvila med rejäl vittring – och en kvart in i andra halvlek var man i kapp. När Real-målvakten Keylor Navas fumlade med ett inlägg var Blaise Matuidi först framme när bollen rann ur händerna på costaricanen – och det var 3–0 för gästerna.

Buffon utvisad

Allt pekade på att matchen var på väg mot förlängning när Real Madrid tilldömdes en straff, för en knuff från Medhi Benatia, i den tredje tilläggsminuten. Målvakten Gianluigi Buffon protesterade vilt, fick rött kort och Juventus fick byta in Wojciech Szczesny innan straffen skulle slås.

Cristiano Ronaldo – vem annars? – fick förtroendet från elva meter och dunkade upp bollen otagbart i krysset. Real höll sedan undan och kunde andas ut när domaren blåste av efter nästan nio övertidsminuter.

– Vi var plågade och vi får lära oss av det här och se matchen som en lektion. I fotboll kan man inte ta någonting för givet, man måste kämpa till slutet, säger Ronaldo enligt tidningen Marca, som citerar tv-bolaget Bein Sports.

Ronaldo gav inte mycket för protesterna mot straffen:

– Jag förstår inte vad de protesterar emot. De knuffar Lucas Vazquez bakifrån. Om de inte gör det blir det mål där.

Bayern München hade med sig 2–1 från bortamatchen mot Sevilla. Efter 0–0 i returen på hemmaplan är även tyskarna klara för semifinal.

Roma och Liverpool säkrade kvartsfinalavancemang på tisdagskvällen och semifinalerna lottas på fredag.

Fakta

Så fortsätter Champions League

Roma, Liverpool, Bayern München och Real Madrid är klara för semifinal i Champions League.

13 april: Semifinalerna lottas.

24–25 april: De första semifinalmötena.

1–2 maj: Semifinalreturer.

26 maj: Final i Kiev.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03