Ron Dennis lämnar McLaren efter 37 år

Ron Dennis (t.h) lämnar formel 1-stallet McLaren efter 37 år. Bild: YOAN VALAT / EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS

Den brittiska motorsportprofilen Ron Dennis lämnar formel 1-stallet McLaren efter 37 år. Dennis meddelade på fredagen att han sålt sin 25-procent andel av McLaren Technology Group.

Nyheten kom inte som en överraskning efter Dennis redan i november pressades att stiga åt sidan. Orsaken anses vara att Dennis hamnat i konflikt med stallets övriga ägare.

– Jag har alltid sagt att mina 37 år är ett kapitel i McLarens berättelse. Jag önskar stallet framgång då berättelsen fortsätter.

Dennis var stallchef för McLaren under 1981–2009. Finländarna Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen och Heikki Kovalainen har alla kört för McLaren under Dennis.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54