Romar vill ordna krismöte: "Var hemskt"

Andreas Romar siktar på att reda ut skidproblemen inför torsdagens störtlopp.Bild: LEHTIKUVA / CORNELIUS POPPE

En missnöjd Andreas Romar förbättrade sin placering med elva pinnhål då den alpina kombinationen avslutades med slalom. Romar vill gå till botten med problemen i störtloppet.

Andreas Romars uttalade mål var att ta en medalj i alpin kombination, men de drömmarna dog redan i störtloppsmomentet då Romar åkte i mål på 35:e plats. Det betydde att han fick starta långt bak i fältet då det var dags för slalom.

Fakta

Resultat i alpin kombination

1. Marcel Hirscher, Österrike, 2.06,52

2. Alexis Pintauralt, Frankrike, +0,23

3. Victor Muffat-Jeandet, Frankrike, +1,02

4. Marco Schwarz, Österrike, +1,35

5. Ted Ligety, USA, +1,45

– ------------------------------

24. Andreas Romar, Finland, +5,00

Korsholmaren hade det inledningsvis tufft i slalombacken och var en hårsmån från att åka ut i ett tidigt skede. Romar kämpade sig i mål och var totalt exakt fem sekunder långsammare än vinnaren Marcel Hirscher. Insatsen räckte till 24:e plats.

– Slalomdelen kändes underligt bra, insatsen var balanserad även om jag tappade lite i början, säger Romar.

Romar, som fortsätter tävla i störtlopp på torsdag, säger att skidproblem förstörde störtloppsmomentet.

– Jag förstår inte varför skidorna fäste så dåligt. Vi måste ordna ett krismöte med servicemannen och tränaren, för i dag var det hemskt. Idrotten är full av överraskningar, säger Romar till Yle.

Hirscher tog karriärens första OS-guld

Två österrikare och två fransmän gjorde upp om pallplaceringarna i alpin kombination. Österrikaren Hirscher var bäst av alla och klockades för den sammanlagda tiden 2.06,52.

Fransmännen Alexis Pintauralt och Victor Muffat-Jeandet slutade tog silver och brons, medan österrikaren Marco Schwarz fick nöja sig med fjärde plats.

Störtloppsettan Thomas Dressen slutade på nionde plats totalt.