Rolf Lassgård får huvudroll i Händelser vid vatten

Rolf Lassgård får en av huvudrollerna i filmatiseringen av Kerstin Ekmans prisbelönta roman Händelser vid vatten. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Rolf Lassgård får en av huvudrollerna i tv-filmatiseringen av Kerstin Ekmans roman Händelser vid vatten. Samtidigt avslöjar SVT i ett pressmeddelande att Pernilla August har hoppat av som regissör för projektet och i stället ersatts av Mikael Marcimain.

Händelser vid vatten skulle ha börjat filmas redan i maj förra året, men inspelningsstarten fick flyttas fram på grund av coronapandemin. Av personliga skäl tvingas Pernilla August lämna regiuppdraget. Mikael Marcimain, som tar över som regissör, har bland annat gjort sig känd för tv-serier som Jakten på en mördare och Upp till kamp.

Dramaserien ska bland annat spelas in i Norrbotten, med start i Arjeplog. Serien i sex delar har planerad premiär i SVT 2022. Det är ännu inte känt vilken roll Lassgård kommer att spela i projektet.

Rolf Lassgård fungerade som uppläsare av Händelser vid vatten när Sveriges radio sände romanen som radioföljetong sommaren och hösten 2020.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning