Rödspätta med räkmajonnäs

Rödspättan är en utmärkt matfisk. Ha en ganska het panna när du steker den – då torkar inte fisken ut och får ett tunt och frasigt skal.

För 4 personer, 25 minuter

600 g rödspättfiléer

3–4 msk vetemjöl

1 stort ägg

1 1/2 dl veteströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

Till räkmajonnäsen:

2 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

150 g skalade räkor

1/2 dl finhackad dill

1 tsk vitvinsvinäger

Att äta till:

kokt potatis

citron

blandad sallad

några extra oskalade räkor

Gör så här:

1. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Tillsätt grovt hackade räkor, dill och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

2. Vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Salta och peppra. Stek i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till en dryg minut per sida.

3. Lägg upp fisken och garnera med citron, grönsaker och några oskalade räkor.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00