Röda Korsets julinsamling stöder 28 000 barnfamiljer

Röda Korsets och Mannerheims Barnskyddsförbund jobbar hårt för att stödja fattiga barnfamiljer. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Både privatpersoner och företag deltog i den återkommande insamlingen för att underlätta livet för fattiga barnfamiljer.

Röda Korsets och Mannerheims Barnskyddsförbunds årliga Jul i Sinnet-insamling har gett mat på borden hos 28 000 barnfamiljer. En enkät visar att det i fattigare familjer råder brist på ordentlig mat, inte bara på helger utan också på vardagar.

Mottagarna av medlen i insamlingen har fått ett köpkort på 70 euro. Köpkorten kan användas för att köpa mat till julbordet.

Kring var fjärde fattig familj är tvungen att spara på maten eller nöja sig med bristfällig kost på grund av brist på pengar. Var femte fattig familj är beroende av mathjälp.

–  De fattigaste barnfamiljerna är ständigt tvungna att stöda sig på sådana former av hjälp som är avsedda att vara tillfälliga och det allra sista alternativet, säger Maaret Alranta vid Röda Korset i ett pressmeddelande.

I Jul i Sinnet-insamlingen deltog i år både företag och privata donatorer. Det slutliga insamlingsresultatet blir klart i början av året, när alla redovisningar har inkommit.

–  Jag vill framföra ett varmt tack till alla donatorer och frivilliga som har deltagit i insamlingen, säger Regina Laurén vid Röda Korset.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning