Röda Korset fick in 2,8 miljoner euro via hungerdagens insamling

Årets hungerdagsinsamling drog in 2,8 miljoner euro, meddelar Finlands Röda Kors.Bild: Finlands Röda Kors/Laura Vesa

Årets hungerdagsinsamling gav det fjärde bästa resultatet i insamlingens historia. Pengarna gick till Finlands Röda Kors katastroffond.

Finlands Röda Kors arrangerade hungerdagens bössinsamling den 20-22 september och ungefär 13 000 insamlare deltog i den. Dessutom har Röda Korset samlat in pengar på nätet.

Organisationen fick in 2,8 miljoner euro via insamlingen. Det är det fjärde bästa resultatet i hungerdagsinsamlingens historia. Insamlingen ordnades för 38:e gången i år.

– Det fina resultatet berättar att människor vill hjälpa offren för katastrofer. Vi vill tacka varje donator och alla bössinsamlare som på sina egna orter gör behovet av hjälp synligt, säger Anna Laurinsilta, chef för medelsanskaffning vid Finlands Röda Kors, i ett pressmeddelande.

Medel ur Röda Korsets katastroffond behövdes redan i slutet av september när en jordbävning och en tsunami förstörde 160 000 människors hem på ön Sulawesi i Indonesien. Finlands Röda Kors och Danmarks Röda Kors sände bland annat en gemensam logistikenhet till det drabbade området.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08