Rock med charmig naivism och full hängivelse

Det mesta är rått och oslipat på Daniel Österlunds soloskiva, även om det finns något charmigt och naivt i den skramlande ljudbilden.

ROCK

Daniel Österlund

Flok Pnuk (egen utgåva)

Finlandssvenska Daniel Österlund har tidigare agerat inom gruppen Landskaps Generatorn (albumet Sjörök) men aktuella Flok Pnuk är en soloskiva där han själv förutom låtskrivandet, sången och gitarrerna också satt en del bas och trummor. Att han gått in i musiken med full hängivelse är uppenbart, men det tekniska utförandet ligger inte riktigt på samma nivå.

Överlag är det mesta rått och oslipat, som om inbandningarna gjorts i det egna vardagsrummet, men det ska inte förnekas att det också finns ett slags charmig naivism i den skramlande ljudbilden. Det är de malande gitarrerna som ger både grund och riktning, och de har i goda stunder också en viss suggestionskraft. Att Österlunds sång emellanåt inte är helt ren kan däremot bli störande.

Bäst fungerar helheten i de låtar som också idémässigt är tillräckligt udda – som Du Ha Varit Här Förut med envetna upprepningar av en enda fras, eller Pipi I Huvu där det smått hysteriska framåtdrivet svänger fint.

Så grundmaterialet har sina stunder, men lite mer finslipning hade behövts. Nu känns det trots allt i väl hög grad som om man serverades delvis oredigerade demoinspelningar.

Henrik Jansson Författare

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00