Robin Karlsson fortsätter som tränare för ÅIFK

Robin Karlsson Bild: Ksf Media Arkiv / Thomas Sundström

Robin Karlsson fortsätter träna Åbo IFK:s herrlag i handbollens FM-liga.

ÅIFK meddelade på fredagen att klubben förlängt kontraktet med tränaren Robin Karlsson. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2020–21.

Åbolaget var på slutspelsplats då säsongen blåstes av i mars på grund av coronaviruspandemin

Karlsson har tränat ÅIFK:s herrlag sedan hösten 2018. Under sin spelarkarriär representerade han BK-46, HC West och ÅIFK. Karlsson säger att det var lätta att bestämma sig för att förlänga tränarkontraktet med ÅIFK.

– Från första början var det här ett tvåårigt projekt och den här säsongen var vi på väg mot slutspel, men sedan stoppades allting. Med tanke på det kändes det ganska givet att fortsätta åtminstone en säsong till. Framför allt eftersom jag tycker att vi är på rätt väg, säger Karlsson till Västra Nyland.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning