Robert Pattinson blir Batman

Robert Pattinson slog igenom som vampyren Edward Cullen i Twilight-filmerna. Arkivbild. Bild: Danny Moloshok/TT-AP-Invision

Nu står det klart att Robert Pattinson, känd för att ha spelat vampyr i Twilight-filmerna, blir den nye Batman.

Det rapporterar Variety som skriver att förproduktionen av den nya filmen "The Batman" sätter i gång i sommar.

Det är fortfarande oklart när Pattinson drar på sig Läderlappen-kostymen inför kamerorna, men filmen väntas ha premiär i juni 2021.

I de senaste tre filmerna är det Ben Affleck som haft huvudrollen, men dessvärre var de två senaste filmerna ingen större succé för produktionsbolaget Warner Bros som försöker rida på den stora superhjältevågen.

Robert Pattinson har de senaste åren spelat in filmer som "High life", "The lighthouse" och "Waiting for the barbarians".

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54