Robbie Williams kickar igång fotbolls-VM – även om relationen till Ryssland kantas av kontrovers

Popstjärnan Robbie Williams uppträder på öppningsceremonin för fotbolls-VM 2018. Arkivbild.Bild: Lehtikuva-AFP/Oli Scarff

På torsdag inleds fotbolls-VM i Moskva – och inleder världsmästerskapet gör ingen mindre än den brittiska popstjärnan Robbie Williams.

Utöver den före detta Take that-medlemmen medverkar även den ryska sopranen Aida Garifullina och fotbollspelaren Ronaldo vid invigningsceremonin på Luzhniki Stadium, bekräftar Fifa.

Enligt Robbie Williams själv är det "en pojkdröm" att få uppträda på fotbolls-VM och han har utlovat "ett oförglömligt uppträdande".

Artisten Robbie Williams relation till Ryssland har kantats av kontrovers. 2016 släppte han låten "Party like a russian" som kritiserades för att skildra Ryssland stereotypiskt. Förra året visade popstjärnan en annan sida genom att i rysk tv meddela i en skämtsam intervju att han gärna representerar landet i Eurovision song contest.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22