Robbie och Ronaldo inviger VM

Bild: Lehtikuva/Mladen Antonov

Ett stort mästerskap innebär en stor invigning. Så även i årets fotbolls-VM. Nu avslöjar arrangörerna att Robbie Williams och den ryska sopranen Aida Garifullina står för underhållningen inför premiärmatchen mellan Ryssland och Saudiarabien i Moskva på torsdag.

"Jag har gjort mycket i min karriär och att inviga fotbolls-VM inför 80 000 åskådare och miljoner tittare är en pojkdröm som går i uppfyllelse", säger den brittiske popstjärnan i ett uttalande.

Även den brasilianske superstjärnan Ronaldo, som vann VM två gånger under karriären, kommer att medverka, som "representant för spelarna".

Arrangörerna säger sig satsa på en invigning i det mindre formatet med fokus på artisterna. I stället för en längre ceremoni ska öppningspreludierna klaras av halvtimmen före avspark.

Den ryske filmskaparen Felix Michailov regisserar invigningen som kommer att utspela sig i och omkring Luzjnikistadion där öppningsmatchen spelas.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22