Rivalen Jeremy Hunt: Boris Johnson är en fegis

Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt anklagar rivalen Boris Johnson för feghet. Bild: Rui Vieira/AP/TT

Den brittiske premiärministerkandidaten Boris Johnson är en fegis. Det anser hans rival Jeremy Hunt, som trots ett opinionsmässigt underläge hoppas slå den tidigare Londonborgmästaren i ledarskapsstriden i Konservativa partiet.

– När det gäller debatter så är han en fegis. Det är väldigt respektlöst att säga att man inte kommer att delta i några dueller under de två veckorna som partimedlemmarna har chansen att möta oss innan de ska rösta, säger Hunt i en intervju med Sky News.

I förlängningen avgör partiledarvalet vem som efterträder Theresa May som regeringschef.

Den sittande utrikesministern Hunt och Johnson gav sig i helgen ut på turné för att möta väljare inför en ledarskapsomröstning bland partimedlemmar i slutet av juli.

Johnson är favorittippad, men har hamnat i blåsväder efter en händelse i fredags kväll, då polisen larmades till den lägenhet i London som han delar med sin sambo. Grannar till paret hade hört skrik och stök inifrån bostaden, men polisen blåste av insatsen efter att ha försäkrat sig om att läget var under kontroll.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46