Risikko diskuterade brottsbekämpning och fotboll med Rysslands säkerhetstjänst

Inrikesminister Paula Risikko (Saml) träffade chefen för Ryska federationens säkerhetstjänst i Moskva. De diskuterade brottsbekämpningssamarbetet och förberedelser inför fotbolls-VM i Ryssland i sommar. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Inrikesminister Paula Risikko (Saml) träffade Aleksandr Bortnikov, chefen för Ryska federationens säkerhetstjänst (FSB), i Moskva på fredagen.

Det aktuella läget i fråga om gräns- och brottsbekämpningssamarbetet var temat när inrikesminister Paula Risikkos (Saml) träffade chefen för den ryska säkerhetstjänsten (FSB). De konstaterade att brottsbekämpningssamarbetet grannländerna emellan fungerar bra och att situationen vid gränsen är lugn.

De diskuterade också hur de ryska säkerhetsmyndigheterna förbereder sig inför fotbolls-VM, som arrangeras i Ryssland sommaren 2018.

– Fotbollsturisterna skapar ett lyckat idrottsevenemang, men de ökar också trafiken vid gränsövergångsställena vid gränsen mellan våra länder. Gränsbevakningsväsendet och polisen i Finland är medvetna om detta och förbereder sig inför VM-tävlingarna i sina egna uppgifter, säger Risikko i ett pressmeddelande.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning