Rikard Grönborg: "Vi är i en process"

Tre Kronor tog en 4-3 förlängningsseger över Ryssland i Euro Hockey Tour. Bild: EPA/Bjoern Larsson Rosvall

Euro Hockey Tour är en del av processen fram till VM. Därmed blir mötet med Tjeckien bara ett steg på vägen till Köln.

– Vårt mål är inte att maxa prestationen nu, vårt mål att maxa prestationen ju längre turneringen går, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.

Under de första dagarna av samlingen i Stockholm körde Tre Kronor två tuffa ispass om dagen. Efter förlängningssegern mot Ryssland, 4–3, såg Grönborg till att spelarna fick slita hårt även i Ceske Budejovice, Tjeckien.

– Vi är i en process där vi tittar på saker som vi ska jobba med. Vi tycker att det var ganska mycket spindelväv på en del spelare under första perioden. Några hade ju inte stått på is på ett tag, då förstår man att det blev tufft mot ryssarna som hade många uppvarvade spelare från KHL, säger han.

"Nära ett VM-lag"

Grönborg är inne på att det finns saker som är viktigare än Euro Hockey Tour.

Mötet med Ryssland och de kommande matcherna mot Tjeckien, i kväll, och Finland, i morgon, är bara en del av att hitta rätt nivå till VM.

– I lagbygget ligger vi ganska nära ett VM-lag, det är inte många ändringar kvar om man jämför med det här laget. Där ligger vi nära, säger han.

– Vi har fått in kvalitetsspelare som definitivt kan producera på högsta nivå, och nu gäller det för oss att få ihop alla lagdelar så att alla jobbar och drar åt samma håll.

Nylander?

I dagsläget består Tre Kronors trupp av 15 NHL-förstärkningar.

Och fler kan det bli.

Rikard Grönborg och hans ledarstab har fortfarande kontakt med Torontos William Nylander. Han säger att det nog kommer ett svar från Toronto "ganska snart".

– William står för en fantastisk spets och är en av de giftigaste spelarna i NHL när det gäller powerplay. Att få in ett vapen till där så tror jag att det kommer öppna upp en hel del för de andra också, man respekterar ju hans "skills", säger Grönborg.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning