Richardsson rekordbra efter lyckat läger

Camilla Richardsson förbättrade sitt personbästa på paraddistansen 3000 meter hinder strax inför VM. Bild: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Camilla Richardssons personbästa på 3 000 meter är nu 9.14,35. Hon satte nytt rekord på sträckan vid elittävlingarna i Joensuu efter att just ha återvänt från ett höghöjdsläger i Frankrike.

– Det känns jättebra. Mitt tidigare rekordlopp kändes svårt, men nu kändes det bra trots lite högre fart. Ett och ett halvt varv före mål kändes det jättebra, men jag kroknade ändå i spurten, säger Richardsson.

Hon är redan uttagen till friidrotts-VM i London på sin paraddistans, 3 000 meter hinder. Richardsson räknar med att spurtformen blir bättre under säsongen – kanske redan på söndag då hinder står på programmet i Lapinlax. Där lär det gå snabbare än vid FM i Seinäjoki nästa vecka.

– Det blir en tuff tävling i Lapinlax. Där är personbästa och att gå under 9.40 mitt mål. I FM springer jag bara för mästerskapet, säger Vasa IS-löparen Richardsson.

Hennes personbästa på 3 000 meter hinder är 9.41,73, satt i början av juni i år. Den tiden räckte också för att bli uttagen till VM i London, som avgörs i augusti.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning