Richardsson firade Lövdahls brons mer än sitt eget guld

Camilla Richardsson tog sitt tredje raka FM-guld på 3000 meter hinder. Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Camilla Richardsson vann sitt tredje raka FM-guld på 3 000 meter hinder med ett nytt stadionrekord och hennes bästa FM-tid någonsin. Men att hon får bekant sällskap på prispallen värmer mera.

Det blev som väntat en överlägsen uppvisning av Camilla Richardsson i damernas hinderlopp. Richardsson löpte ensam hela vägen och noterades för nytt stadionrekord i Villmanstrand på tiden 9.44,21. Hon hade tid att stå och applådera åt sina medtävlare då de kämpade om de övriga medaljerna. Bronsstriden gjorde Vasa IS-löparen Richardsson riktigt glad. Det var nämligen föreningskompisen Sofie Lövdahl som var tredje dam över mållinjen. Duon gratulerade varandra med en lång varm kram och Richardsson glädje sig mer över Lövdahls brons än sitt eget guld.

– Jag är så glad, säger Richardsson då hon kramar Lövdahl som vann sitt första FM-brons.

Richardsson ställer sig kritiskt till sitt eget lopp.

– Det var inte det bästa loppet. Tekniken funkade inte alls. Jag vet inte om det beror på att det var så kallt, säger Richardsson.

– Det var riktigt dåligt om jag ska vara ärlig, tillägger hon och skakar leende på huvudet.

– Men FM-guld är alltid FM-guld. Det var en helt bra tid med tanke på att jag drog loppet ensam, säger hon till slut.

Segertiden är Richardssons bästa någonsin i Kalevaspelen, ett tecken på att hon är i fin form. Richardsson var anmäld till 5 000 meter på den sista tävlingsdagen men hon väljer att stå över sträckan. Detta på grund av att hon tävlar i Superligan i Polen nästa veckoslut.

– Orsaken jag sprang hinderloppet här var att samla OS-rankningspoäng, säger Richardsson som givetvis drömmer om en plats i truppen till Tokyo.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning