Richardsson besviken – benen helt döda

Självkritisk. Camilla Richardsson lyckades inte ta sig till final i EM. Bild: Vesa Moilanen

Camilla Richardsson lyckades inte få till det i hinderkvalet. – Irriterande när jag tränat så bra, säger hon.

Camilla Richardsson var inte nådig i sin självkritik efter att ha slutat tia i sitt försöksheat och blivit utslagen från hinderfinalen i EM. Hennes tid 9.54,80 blev en bra bit från hennes personliga rekord 9.46,34.

– Det var ett uselt lopp. Jag är verkligen besviken. Det var ett optimalt lopp för mig. Folk tröttnade lite mot slutet och inför sista kilometern tänkte jag att nu borde det börja hända – men ingenting hände.

Jämntjockt

Richardsson har tränat bra och borde rimligtvis vara i bra form. Men hennes senaste resultat är närmast jämntjocka: 9.51,54-10.01,21-9.53,75 och nu 9.54,80 på huvudsträckan 3 000 m hinder.

– Jag har tränat riktigt bra, men det betyder förstås inte att det går bra i tävlingarna. Det är irriterande när allt borde vara bra, säger Richardsson.

– Träningssäsongen gick riktigt, riktigt bra. All träning som jag gjort finns där. Kanske nästa år då.

Allt tyder på att Richardsson tränat bra, men inte hunnit toppa formen och finslipa tävlingsfarten. Då är det svårt att ta ut allt ur kroppen.

– Det känns som att jag skulle kunna springa två tre varv till, men jag kan inte alls höja farten. Benen är helt döda, säger hon.

– Man har tränat bra och på 10 minuter är allt kört.

Du borde kanske gå över till 10 000 meter?

– Ja, jag har funderat helt på allvar om jag ska löpa 10 000 meter i FM och skippa hindren.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning