Ribéry och Robben tillbaka när Bayern vann

Bayern München behåller kommandot i Bundesliga. Bild: Matthias Balk/AFP-Lehtikuva

Bayern München gör vad de kan för att hålla undan för Borussia Dortmund i toppen av Bundesligafotbollen.

Serieledaren slog tillbaka jumbon Hannover, som tvingades spela med en man mindre i 38 minuter, med 3–1 på hemmaplan på lördagen och därmed är avståndet ner till tvåan Dortmund fem poäng.

Och glädjeämnena slutade inte där för Bayern.

Stjärnduon Franck Ribéry och Arjen Robben gjorde comeback efter skada – och den förstnämnde nätade direkt när han rullade in 3–1-målet i den 84:e minuten efter att ha blivit inbytt. Innan dess hade Robert Lewandowski och Leon Goretzka lagt grunden till Bayerns seger – den 23:e för säsongen – och därmed kopplar storklubben nu ett hårt grepp om bucklan med bara två matcher kvar att spela.

Dortmund, som har en match mindre spelad, möter Werder Bremen senare under lördagen.

Bayern har vunnit ligan de sex senaste säsongerna.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning