Revisor: Nissan kände till Ghosn-pengarna

Bild: Lehtikuva-AFP/Eric Piermont

Den japanska biltillverkaren Nissan och bolagets revisor kände redan för fem år sedan till de stora utbetalningarna som gjordes till den sparkade ordföranden Carlos Ghosn, rapporterar Reuters med hänvisning till en källa.

Bolagets revisorer från Ernst & Young Shin Nihon ställde frågor om lyxbostäder som köptes för Carlos Ghosns räkning och andra ersättningar redan 2013, enligt källan. Nissan ska då ha svarat att transaktionerna och den finansiella rapporteringen var korrekt.

Nissan har tidigare hävdat att Ghosn i maskopi med medarbetaren Greg Kelly förde bolaget bakom ljuset när det gäller de omstridda utbetalningarna.

Företrädare för revisionsbyrån och Nissan vill inte kommentera uppgifterna.

Carlos Ghosn, tidigare hyllad för att ha byggt upp alliansen mellan franska Renault och de japanska bolagen Nissan och Mitsubishi, greps den 19 november. Japanska åklagare har efter en internutredning på Nissan anklagat honom för att ha dolt hälften av de utbetalningar som gjorts till honom.

Ghosn, som enligt japanska medier nekar till anklagelserna, sitter fortfarande i fängsligt förvar.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54