Rettig säljer Bore till Holland

Fartyget Bore Song. Bild: Bore

Flerbranschföretaget Rettig Group säljer rederiet Bore till holländska Spliethoff’s Bevrachtingskantoor B.V.

Bores hela affärsverksamhet övergår till Spliethoff, inklusive hela personalen, hela flottan på nio roro-fartyg och Bores varumärke, enligt ett pressmeddelande.

Koncernens 24,8 procents ägarandel i Försäkringsaktiebolaget Alandia ingår inte i köpet, utan kvarstår i Rettig Groups ägo.

Rettig Groups vd Tomas von Rettig säger i pressmeddelanet att affären är ett intressant steg i utvecklingen av Bores affärsverksamhet.

– Bore blir en del av ett större rederi som också har långa traditioner inom rederiverksamhet. Försäljningen ger dessutom Rettig Group mera flexibilitet att utveckla existerande affärsverksamheter inom koncernen eller gå in på helt nya affärsområden, där Rettig Group kan tillföra mervärde som långsiktig ägare.

Bores rötter sträcker sig tillbaka till 1897. Bolaget hade i fjol 214 anställda och en omsättning på 40 miljoner euro.

Efter försäljningen av Bore består Rettig Group av Rettig ICC som tillverkar värmeelement och reglage för inomhustemperatur, kalkbolaget Nordkalk samt placeringsbolaget Anchor. Rettig Group äger också 24,8 procent av försäkringsbolaget Alandia.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning