Restaurang för nudister tvingas stänga på grund av kundbrist

En restaurang för nudister i Paris tvingas stänga. Arkivbild. Bild: AP-TT/Francois Mori

En restaurang för nudister i Paris har tvingats slå igen efter lite drygt ett år. Ett bakslag för alla oblyga gourmeter – men den nakna sanningen är att de kom för få gäster.

I november 2017 slog restaurangen O'Naturel upp dörrarna i Paris. Ägarna Mike och Stephane Saade har erbjudit franska delikatesser som ostron, foie gras och sniglar – inget ovanligt – men till skillnad från andra restauranger ombeds gästerna lämna alla kläder (och mobiltelefoner) i garderoben.

Men konceptet har gått sämre än vad restaurangägarna hoppats. Trots lånetofflor och ett tjockt vitt draperi som skyddar mot nyfikna blickar från förbipasserande, har besökarna varit för få.

"Vi tackar alla som deltagit i detta äventyr. Vi kommer bara minnas de roliga stunderna och de fantastiska människor vi träffat", skriver bröderna på restaurangens Facebooksida.

En restaurang för nudister låter möjligen som en vågad idé men kanske inte just i Frankrike. Landet är världens populäraste resmål för nudister med över fyra miljoner lättklädda besökare per år.

I Paris öppnade dessutom en ny nudistzon i stadens största park i somras och besökare i staden kan gå nakna på både stand-up och museum.

Men det hjälpte inte bröderna Saade och den 16 februari slår O'Naturel igen portarna för sista gången.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46