Republikens president önskade fredsbevararna god jul och berömde deras kompetens

Enligt republikens president Sauli Niinistö främjar fredsbevaringsverksamheten säkerhet både utomlands och i Finland. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Republikens president Sauli Niinistö betonar i sin julhälsning till finländska fredsbevarare att deras arbete är viktigt både för krisområdena och för Finland.

Fredsbevarande och militär krishantering har hört till Försvarsmaktens uppgifter sedan 1956. Drygt 500 finländska fredsbevarare deltar i operationer i bland annat Libanon, Afghanistan, Irak, Mali och Somalia. Största delen av dem deltar i Förenta Nationernas (FN) operation Unifil i Libanon.

I sin julhälsning till de finländska fredsbevararna säger republikens president Sauli Niinistö att fredsbevararnas kompetens uppskattas i krisområdena och att fredsbevaringsverksamheten främjar säkerhet både utomlands och i Finland.

Niinistö tackar fredsbevararna för deras arbete och önskar dem en god jul.

Också försvarsmaktens kommendör Jarmo Lindberg betonar i sin julhälsning att finländska fredsbevarare är kunniga och motiverade. Lindberg tackar de finländska fredsbevararna och önskar dem en fridfull jul.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning