Renovering hjälpte inte – biblioteket i Stensvik stängs tillsvidare

Problemen med inomhusluften blev inte bättre trots att biblioteket renoverades och ventilationskanalerna rengjordes.

Biblioteket i Stensvik är stängt från och med den 5 juni till man hittar ett sätt att åtgärda problemen med dålig inomhusluft.

I oktober och november i fjol renoverades biblioteket på grund av problemen, och i vår har ventilationskanalerna putsats, men personalen uppvisar fortfarande symtom.

Böcker som lånats i biblioteket kan returneras till vilket Helmet-bibliotek som helst. För att ersätta bibliotekstjänsterna som försvinner, läggs biblioteksbussens rutt om. Mer info om var och när bussen stannar utlovas senare på bibliotekets webbsidor.

De som har reserverat böcker kan hämta dem i köpcentret Iso Omena i Alberga i stället.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning