Baby på 7,1 kilo föddes i Vietnam – "Ingen av oss trodde det var sant"

En vietnamesisk kvinna fick sitt livs chock vid förlossningen av sin andra son. Efter vägningen på sjukhuset konstaterades att pojken vägde 7,1 kilo, ett av de tyngsta nyfödda barn som rapporterats i Sydostasien.

– Ingen av oss trodde det var sant, kommenterar pappa Tran Van Quan beskedet.

Läkarna hade beräknat att babyn Tran Tien Quoc, som förlöstes med kejsarsnitt, skulle väga omkring fem kilo.

Paret, som bor i den nordliga Vinh Phuc, födde sin första son 2013. Han hade då en vikt på det jämförelsevis blygsamma 4,2 kilo.

Den tyngsta nyfödda baby som har registrerats föddes av en italiensk kvinna i staden Aversa. Det barnet vägde 10,2 kilo vid födseln 1955, enligt Guinness rekordbok.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning