Rekordmånga döda i Spanien

Ambulanspersonal, här i Logrono i norra Spanien, använder skyddsutrustning för att motverka smittspridningen. Bild: Alvaro Barrientos/AP-TT

Spanien noterar för tredje dagen i rad ett dystert rekord i antal avlidna i coronautbrottet som härjar landet.

Under det senaste dygnet har 838 nya dödsfall registrerats, vilket innebär att det totala antalet offer nu uppgår till över 6 500.

Antalet smittade stiger samtidigt till närmare 79 000, från drygt 72 000 på lördagen.

Spaniens dödssiffror är de näst högsta i världen, efter Italiens.

För två veckor sedan infördes i praktiken utegångsförbud i landet, men att lämna hemmet för att arbeta var fortsatt tillåtet. På lördagen skärptes dock restriktionerna ytterligare.

– Alla arbetare i icke nödvändiga ekonomiska sektorer måste stanna hemma i två veckor, sade statsministern Pedro Sanchez sent på lördagen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning