Rekordmånga covid-19-fall i världen

En kvinna sjuk i covid-19 körs till ett sjukhustält i Quito, Ecuador. Bild: Dolores Ochoa/TT-AP

På tisdagen rapporterades 106 000 nya covid-19-fall i världen, den högsta siffran hittills, enligt världshälsoorganisationen WHO.

Antalet bekräftat smittade i världen närmar sig fem miljoner. Ökningen beror delvis på att länder trappat upp antalet tester.

– Vi har fortfarande en lång väg att gå i den här pandemin, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus, och lägger till att WHO oroas över ökningen i låg- och medelinkomstländer.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning