Reklam för skräpmat förbjuds i London

Londons kollektivtrafiksystem säger nej tack till skräpmatsreklam. Bild: TT

Londonbor ska inte behöva se mer onyttig reklam i kollektivtrafiken.

Det nya förbudet, som trädde i kraft den 25 februari, innebär att all reklam för mat och dryck med högt fett-, salt- och sockerinnehåll förbjuds. Företag som gör reklam för onyttiga produkter i stadens tunnelbana, på busshållplatser och på bussar måste nu byta ut affischerna mot "nyttiga alternativ".

Åtgärden ska vara ett led i kampen att bekämpa barnfetma. Londons borgmästare Sadiq Khan säger enligt BBC att det krävs tuffa åtgärder för att hantera den "tickande bomben" med fetma bland barn i den brittiska huvudstaden.

En del skräpmatsreklam kan dock hänga kvar ett tag, i de fall där annonsörerna redan betalat för längre perioder.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning