Rejäl rekordförbättring av Richardsson på halvmaraton

Camilla Richardsson. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Camilla Richardsson är på väg tillbaka. I Valencia hyvlade hon nästan två minuter från sitt gamla rekord på halvmaraton.

Richardssons nya rekordtid skrivs 1.10.51 då hennes gamla rekord från februari i fjol löd 1.12.46. Richardsson är trea genom tiderna i Finland bakom Annemari Kiekara (1.09.58 år 2000) och Päivi Tikkanen (1.10.35 år 1994).

"Jag är väldigt nöjd med en sådan här rekordförbättring men å andra sidan förväntade jag mig att jag skulle löpa ungefär en sådan här tid", säger Richardsson i Friidrottsförbundets pressmeddelande.

Richardsson har tampats med ihärdiga skadeproblem men har stått för en lovande comeback i år. Den goda formen är orsaken till att hon fortfarande tävlar i år.

"Det känns bra att vara på den här nivån efter alla utmanande tider. Det skulle kännas dumt att ta en övergångsperiod nu så kanske jag ännu löper någon tävling. Jag måste diskutera med tränaren Jukka Keskitalo", säger Richardsson.

Halvmaratonloppet i Valencia bjöd också på ett nytt förstummande världsrekord. Etiopiern Letesenbet Gidey vann loppet på tiden 1.02.52, över en minut bättre än det gamla världsrekordet. Gidey är också världsrekordhållare på 5 000 (14.06,62) och 10 000 meter (29.01,03).

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning